BLACK FRIDAY SALE

NL – € 29 | BE en DE – € 39 | Europa – € 49 | Wereld – € 99

Zelf je 3D ontwerp maken of laten doen?

Een 3D print kan worden gemaakt vanuit een 3D model. Net zoals je voor een fotoprinter een foto nodig hebt. Echter zijn 3D modellen complexer vanwege de 3e dimensie. Wij kunnen vrijwel alle soorten 3D modellen leveren van sculpturen tot aan een technische tekening voor de spuitgieter. 90% van onze klanten heeft al een 3D model maar als je er nog geen hebt dan kun je dit uitbesteden of zelf doen.

Zelf doen

Soms heb je gewoon iets simpels nodig zoals een kokertje. De kans is dus groot dat je dit zelf kunt maken. 

Op www.thingiverse.com staan veel 3D modellen die je gratis kan downloaden. Mogelijk staat je model daar al tussen.

Op www.tinkercad.com kun je gratis 3D tekeningen maken zonder technische kennis. Het is even een half uurtje proberen maar dan zal je het snel doorhebben.
Mocht je toch wat hulp nodig hebben dan kun je op YouTube vele instructies vinden.

Heb je toevallig beschikking over een PC met Windows 10 dan kun je ook het gratis programma 3D builder installeren. Dit is veruit het beste gratis programma beschikbaar. Je kunt hier eenvoudig simpele modellen maken maar ook juist 3D modellen repareren.

Laten doen

Je laat aan ons duidelijk weten wat je wilt hebben. Het kan zijn dat je een onderdeel wilt laten reproduceren. Je kan het model dan opsturen, afgeven of soms zijn foto’s voldoende.

Stel je wilt iets anders laten uitwerken dan kan een tekening op papier of enkele foto’s ook voldoende zijn.

Als we voldoende informatie hebben rekenen we de prijs uit. Wil je het 3D ontwerp bestellen icm een 3D print dan splitsen we vaak de order op. Je betaald dan eerst voor het 3D ontwerp en als dit af is kun je besluiten om de print af te nemen. Wij doen dit om extra kosten te voorkomen omdat de printprijs pas te berekenen is met het definitieve 3D model.

Als je het 3D model wenst te ontvangen dan krijg je vaak het .stl of .obj bestand. Heb je een ander bestand nodig geef dit dan vooraf aan.

nl Dutch
X