Wij zijn gesloten van 13-07 t/m 04-08 – Bestellen blijft mogelijk echter kan de levering en support vertraagd zijn.

Gratis verzending
Vanaf € 29* geen verzendkosten -->
Geheel eigen productie
Gewoon in Nederland -->
Vorige slide
Volgende slide
Zoeken

Ga voor het beste resultaat en prijs

Hieronder leggen wij uit welke optie wat doet. Je kan dan helemaal zelf inschatten wat voor jou het beste is. Wil je toch liever gratis persoonlijk advies vraag dan een offerte aan of neem contact op.

1) Keuze printtechniek

+ Goedkoop
+ Verschillende kleuren
+ Sterk
+ Tot wel 500mm
– Je kunt de printlagen zien
– Eventuele support resten zijn zichtbaar

+ Zéér hoge resolutie
+ Voordelig bij kleine modellen
+ Transparantie is deels haalbaar
+ Geschikt voor kleine prints tot 130*82*160mm
– Beperkt in het aantal kleuren
– Holle prints worden afgeraden

Laagdikte

De prints bestaan uit lagen en variëren van 0.05mm tot 0.20mm per laag. Het hangt van model en materiaal af hoe zichtbaar dit is. Bij DLP (resin) prints is dit bijna niet zichtbaar maar bij FDM wel. Een verschil van 0.10mm per laag tegenover 0.20mm per laag betekent ook een verdubbeling in prijs.
In 80% van de gevallen is de goedkoopste optie voldoende!

Benieuwd wat dit voor jouw model betekent? Stuur je model op en wij sturen een afbeelding van de printlagen bij jouw model!

2) Materiaal

De beschikbaarheid van materialen kunnen variëren. Vaak hebben we per materiaal ook een optie “kleur maakt niet uit”. Deze optie is vaak goedkoper maar de levertijd is ook veel korter. Soms kan het direct mee geprint worden met een andere batch. Stel de print mislukt dan kan die weer op een andere printer meeliften.

FDM

PLA:
De standaard print. Perfect voor een beeldje of beugeltje. Minder geschikt voor plekken waar de temperatuur hoger dan 55 graden wordt.

PLA (volcano): 
Onze vervanger van ABS want dit is milieu vriendelijk en makkelijk te printen. De prints kunnen tegen een hogere temperatuur en zijn vaak sterker dan standaard PLA prints. Wel is het aanbod in kleuren een stuk minder en de prijs iets hoger.

DLP

ABS-like:
Het is een Resin wat na uitharden vergelijkbaar is met ABS. De prints kunnen iets minder sterk zijn dan een FDM printje, echter kan het bij sommige prints juist weer sterker zijn dan een FDM printje. Dit komt omdat de printlagen beter in elkaar overvloeien. Deze resin geeft wel de mogelijkheid om extreme precisie te behalen.

Sommige prints zijn met transparantie te bestellen. Ze komen transparant uit de printer maar bij het uitharden wordt de transparantie langzaam minder.

3) Vulling (infill)

Met de vulling ga je veel geld en materiaal besparen. De binnenkant is namelijk vaak overbodig. Standaard printen wij 0.8mm massieve muren en dan start het binnen raster. Als je een opvulling op maat nodig hebt neem dan zeker contact op.

10% is vaak voldoende als het enkel om het uiterlijk gaat
20% geeft aanzienlijk meer sterkte
50% of meer is aan te raden bij kleine beugeltjes
>85% heeft nauwelijks tot geen invloed meer op de sterkte.

4) Finalize (de prijs)

Ergens op de wereld gaat het programma Cura automatisch deze settings toepassen. Bij kleine modellen duurt dit enkele seconden en bij grote modellen kan het iets langer duren. Als de prijs in beeld komt kun je het gelijk in de winkelwagen plaatsen.

Komt er geen prijs in beeld dan past het mogelijk niet op het printbed en contoleer het formaat. Ook kan het zijn dat het 3D model niet goed is. Stuur dan even het 3D model op en wij kijken het even na.

Kleine lettertjes: het is een geautomatiseerd systeem wat soms een foutje in een 3D model kan missen. Hierdoor kan de prijs onredelijk worden. Na het plaatsen van de bestelling controleert een medewerker je 3D model. Mocht het fout zijn (<1%) nemen wij contact op en crediteren de bestelling.

Wat is infill?

Simpel gezegd betekend dat de opvulling. We kunnen dit eigenlijk redelijk vergelijken met een simpele lichtgewicht deur. De buitenranden van de deur zijn van hout en de binnenkant van karton in vaak een honinggraat structuur. 

PLA Standaard kleuren

Ga je voor PLA standaard? Dan kun je kiezen uit een van deze 24 kleuren. Deze kleuren kunnen wij vaak direct inzetten op een of meerdere printers. Ben je naar iets anders op zoek? Vraag dan gerust een offerte aan.