NL – € 29 | BE en DE – € 39 | Europa – € 49 | Wereld – € 99

3D laten printen heeft toekomst

8 jaar geleden toen wij onze eerste printer kochten kregen we vaak de opmerking zou je dat wel doen die investering. 3D printen zou maar een tijdelijk iets zijn. Heel eigenwijs waren wij overtuigd van het tegendeel en hebben we geen moment spijt gehad.

Juist met onze visie zijn wij de partij om jouw 3D prints te verzorgen. Daarnaast zijn wij ook niet het bedrijf wat gewoon op “print” drukt. Wij kijken naar efficiëntie en haalbaarheid van jouw model / idee. Soms kan het namelijk zijn dat 3D printen niet de oplossing is en dat plaatwerk voordeliger is. 

Lees meer over onze printtechnieken

FDM (standaard)

Kwaliteit / detail
Levertijd
Prijs
Sterkte
Flexibel (kan hard en flexibel)
Bestand tegen temperatuur
Milieu

Details FDM

Deze printtechniek is perfect voor grote en kleine oplages. De prijs kan soms wel met 60% afnemen en kan onder de 10.000 stuks vaak goedkoper uitvallen dan spuitgieten. Daarnaast kan de levertijd ook korter zijn dat traditionele productietechnieken.

Deze prints worden laag voor laag geprint. Door de warmte smelt de nieuwe laag aan de vorige. De dikte van deze laag kunnen we aanpassen. Vaak is dit 0.20mm per laag maar als je bijvoorbeeld 0.10mm per laagt wilt dan zou dit een verdubbeling in kosten betekenen.

Als een nieuwe laag meer dan 50 graden “overhang” heeft plaatsen wij support om dit op te vangen. Dit brengt vaak wel extra werk met zich mee. Afhankelijk wat is afgesproken verwijderen wij dit of dien je dit zelf te doen.

FDM prints zijn prima op te schuren met standaard schuurpapier.

Het maximale formaat is afhankelijk van het model. Soms is het in een geheel printen duurder en minder mooi dan secties die gemonteerd worden.

Direct beschikbaar printvolume is: 450x450x470mm

Binnen dit volume kun je de print direct bestellen met onze calculator. Heb je nog grotere prints nodig neem dan zeker contact op.

Het printformaat is veruit de grootste factor op de prijs. 
Even als voorbeeld een printje van 10cm die 1 uur duurt is op 20cm 6 uur. Dus het verdubbelen in formaat wordt bij dit model 6x duurder.

In principe is elk printje in een vaste kleur. Met sommige modellen kan hiervan worden afgeweken. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden. Heb je meerdere onderdelen dan kun je die wel elk in een andere kleur bestellen.

Wij kunnen ook prints leveren in een bepaalde (RAL) kleur. Je dient hiervoor eerst contact op te nemen.

Vaste kleuren in ons assortiment:

Wit
Zwart
Grijs
Zilver
Rood
Groen
Lichtblauw
Donkerblauw
Geel
Goud
Oranje
Roze
Paars
Bruin
Semi transparant

3D printen kan goed en slecht zijn voor het milieu. Wij printen eigenlijk alleen met PLA wat gemaakt wordt van bijvoorbeeld mais en suikerriet.

Een PLA print van ons is een slimmere keuze dan bijvoorbeeld een ABS onderdeel uit de winkel of van onze concurrent. Wij hebben ook een PLA filament waar de eigenschappen van ABS mee behaald worden. ABS prints hebben wij nog nooit aangeboden en gaan we ook niet doen.

100% van onze stroom wordt opgewekt door de zon. Sterker nog er wordt meer opgewekt dan wij kunnen verbruiken.

DLP (Resin)

Kwaliteit / detail
Levertijd
Prijs
Sterkte
Flexibel (kan hard en flexibel)
Bestand tegen temperatuur
Milieu

Details DLP

Deze techniek levert printje waar je U tegen zegt. Extreme kwaliteit en met kleine formaten uiterst betaalbaar. Echter als het formaat wat toeneemt wordt het al snel duurder. 

Wel een bijkomend voordeel is dat er gedeeltelijke transparantie haalbaar is.

Bij meer dan 100 prints kan het zijn dat deze techniek minder geschikt is.

Om de veiligheid van de klant te waarborgen worden deze prints ALTIJD door ons nabewerkt. Het printmateriaal is zonder behandeling namelijk zeer giftig.

Als een print klaar is wordt deze eerst in soort wasmachine gewassen met 99.9% alcohol. Na een grondige wasbeurt gaat de print voor een tijdje in een UV kamer om z’n maximale sterkte te behalen. Daarna is de print veilig om aan te raken. Deze prints mag je NOOIT doorboren.

Het maximale formaat is afhankelijk van het model. Soms is het in een geheel printen duurder en minder mooi dan secties die gemonteerd worden.

Direct beschikbaar printvolume is: 130x82x160mm

Binnen dit volume kun je de print direct bestellen met onze calculator. Heb je nog grotere prints nodig neem dan zeker contact op.

Het maximale printformaat heeft hier een minder grote factor op de prijs tegenover een FDM printje. Bij DLP duurt elke laag even lang. Of we nu het printbed vullen met een dun paaltje of volledig massief de printtijd per laag blijft gelijk. Onze nieuwe printer doet slechts 2 seconden over een laag.

Elk printje heeft een vaste kleur. Heb je meerdere onderdelen dan kun je die wel elk in een andere kleur bestellen.

Wij kunnen ook prints leveren in een bepaalde (RAL) kleur. Je dient hiervoor eerst contact op te nemen.

Vaste kleuren in ons assortiment:

Wit
Zwart
Grijs
Rood (kleine transparantie)
Geel
Blauw 
Transparant blauw
Beige
Groen (transparant)

Bij volledig uitharden is het niet meer schadelijk om aan te raken. De resin print is ongeveer gelijk aan een epoxyproduct zoals de coating op meubels, tuinartikelen en overige beschermlagen.

Toch geeft deze productietechniek weinig afval waardoor het toch een slimmere optie is tegenover een ABS print.

Geen extra kosten*

Daarnaast berekenen wij onze prijzen ook niet op volume maar op printuren. Ook brengen wij geen opstartkosten of transactiekosten in rekening. Kost je model 1 euro dan betaal je ook maar gewoon 1 euro.

*Vanaf 01-11-2021 hebben we op de DLP prints in de calculator een minimum bedrag van € 1-5 toegepast. Er werden te vaak micro prints besteld die een uitgebreid nabewerkingsproces nodig hadden. In sommige gevallen kunnen we micro prints nog steeds leveren onder € 1 per stuk maar vraag hiervoor een offerte aan.

Unieke live prijscalculator

Onze prijscalculator is uniek en anders dan onze concurrent. Het moment dat jij het 3D model upload gaat het al door een slicer voor een bestand wat direct uitgevoerd kan worden op de printer. Je kan zelf veel instellingen bepalen zoals de infill en het formaat. Ook berekend het programma de printuren en het volume. 

Als je al een 3D model hebt bereken hier direct je prijs!

>1500 klanten gingen je voor

nl Dutch
X