NL – € 29 | BE en DE – € 39 | Europa – € 49 | Wereld – € 99

Over ons (2013-nu)

Wij zijn een klein bedrijf en wij maken diverse producten en 3D modellen voor onze klanten. Een groot gedeelte wordt geprint in onze printstraat maar wij kunnen nog meer. De productie draait over het algemeen het hele jaar door dag en nacht zodat we veel producten binnen 24 uur kunnen produceren.

Wij zijn gevestigd in Haalderen (Nederland) en afhalen op afspraak is mogelijk. Wegens de privacy van onze klanten is het niet mogelijk de printstraat te bezoeken. Omdat de communicatie eigenlijk volledig online is kunnen wij de prijzen concurrerend laag houden.

Van begin tot nu

In juni 2013 zijn wij (Martijn & Tijmen) begonnen met het online verkopen van diverse producten. Dit waren van camera-accessoires tot aan telefoonhoesjes. Hoewel we alleen aanboden wat bij ons op voorraad was, hadden we soms last van leveranciers die niet direct konden leveren.

Dit kon anders in onze visie!

Veel producten die we verkochten waren enkel plastic onderdelen die misschien ook wel geprint konden worden. Zo gezegd was zeker niet zo gedaan en het nam best wat uitdagingen met zich mee. Tot op een gegeven moment de rage “Rainbow Loom” populair werd. Wij hadden daar enkele tools voor ontworpen en gingen deze aanbieden in verschillende kleuren op onze webshop. Populair was het zeker en we verkochten duizenden prints. Als snel verkochten we de eerste printer (Builder 3D) en gingen voor een Ultimaker UNO en 2x een Ultimaker 2. Dit waren/zijn vrij dure printers en draaien na al die jaren nog steeds in onze printstraat. Op dat moment waren wij ook actief op 3D Hubs waar de naam Printics is ontstaan. 3D hubs was destijds een platform waar je je 3D printer kon aanmelden en bestellingen kon ontvangen. Zo nu en dan kwam daar en via de website een bestelling binnen. Na verloop van maanden zat er meer leven in de printservice dan de webshop en hebben we de webshop opgeheven.

Toch waren we nog steeds een startup en Tijmen zat nog op school en Martijn wilde wel fulltime aan het werk in het bedrijf. Martijn deed voornamelijk de productie en Tijmen de mailing in de collegezaal. Helaas kon het op die manier geen jaren stand houden en was nog maar de vraag of er na de studie van Tijmen wel genoeg budget zou zijn om er beide van rond te komen. Dus op een gegeven moment hebben we de knoop moeten doorhakken en heeft Martijn Tijmen uitkocht.

Na al die jaren komt er nog steeds wel eens een berichtje binnen van: Hey Tijmen, Wat zou het kosten om dit te printen.

Van bedrijf aan huis naar bedrijfspand

Printics groeide gestaag door maar de ruimte niet. Er werd namelijk vanuit huis geprint om de printers 24/7 draaiende te houden. Op een gegeven moment stond 1 slaapkamer vol met printers en de werkbank in de woonkamer.

In 2017 is het gelukt een andere locatie te vinden samen met een ander bedrijf. De ruimte was een oude gieterij waar ook een autogarage heeft gezeten. Dit is door de andere partij volledig verbouwd tot werkplaats en kantoren. Daarnaast wordt alles verwarmd en gekoeld door middel van zonne-energie. Er wordt zelfs meer stroom opgewekt dan onze printers kunnen verbruiken!

Op dit moment werkt Martijn met z’n vrouw in het bedrijf en dit wordt soms aangevuld met ZZP krachten.

Wil je nog meer weten laat het ons gerust weten!

2021 is een bijzonder jaar op meerdere vlakken. Het is de laatste maanden erg druk geweest en de onderstaande foto’s zijn verouderd. We hebben nu nog meer printers draaien sinds de verbouwing. Als het even wat rustiger is gaan we het “printhok” even opnieuw organiseren en een mooie video maken.

Update lente 2022: We hebben het “printhok” kunnen verdubbelen in formaat!
Ook wordt ons huismerk steeds populairder en zijn we een voorraad aan het opbouwen voor de hardlopers.

nl Dutch
X