NL – € 29 | BE en DE – € 39 | Europa – € 49 | Wereld – € 99

Scrol naar beneden voor alle materialen per dienst.

FDM 3D prints

FDM is een printtechniek dat gebruikt maakt van een draad. Dit wordt verwarmd tot bijvoorbeeld 200 graden en dit komt dan vloeibaar uit de printkop. Door de warmte smelt dit plastic aan de eerdere printlagen. Er zijn een tal van mogelijkheden om de kwaliteit en printtijd te beïnvloeden. Denk aan de dikte van de printkop maar ook de dikte van elke printlaag. De meest standaarddikte van een printlaag is 0.20mm.

Omdat FDM een draad is heeft een printje dus ook maar 1 kleur. Wel zijn er composiet materialen verkrijgbaar zoals hout. De foto hiernaast is zo’n houten beeldje. Het is dan PLA plastic vermengd met 70% houtvezels. Het resultaat is een soort MDF hout wat voelt en ruikt als echt hout.

PLA plastic

3D printen heeft een enorme boost gegeven aan plastic industrie. Het stinkt niet tijdens het printen, het is biologisch afbreekbaar en het is relatief goedkoop. Door de laatste jaren heen worden nu ook wegwerptasjes gemaakt van PLA. Er komen ook steeds sterkere varianten die vergelijkbaar zijn met ABS. Deze versie bieden wij ook vaak aan als een standaard PLA niet voldoende zou zijn. Standaard PLA kan tot 60 graden en “PLA ultra strong” kan tot wel 97 graden.

Wist je dat de tandarts ook PLA gebruikt voor de hechtingen? Je lichaam kan namelijk PLA langzaam afbreken. 

Kleuren pla

DLP 3D prints

DLP is een printtechniek dat werkt met UV licht. In een bakje zit een vloeistof wat uithard bij UV licht. Onder het bakje zit een UV scherm met een zeer hoge resolutie. Ongeveer 4-8 scherper dan een tablet. Met onze high-speed printer hebben we maar 2 seconden nodig per printlaag. Dus met enkele minuten/uren hebben we al een 3D print.

Daarnaast is de kwaliteit enorm goed en kan er ook een gedeeltelijke transparantie behaald worden.

Helaas is dit materiaal wel giftig en moet het eerst in een 99.9% alcohol bad en daarna moet het nog uitharden in een UV kamer. Na dit proces is het printje veilig aan te raken en geschikt voor gebruik.

Wist je dat wij onze printstraat afgesloten houden van UV licht. Een paar seconden zonlicht zal de printers onbruikbaar maken.

Siliconengieten

Siliconen gietsels zijn perfect voor mallen. Dit kan zijn voor industriële toepassingen maar bijvoorbeeld ook voor de lokale chocolaterie.

Zoals de siliconen gietsels hiernaast worden gebruikt door haarzeepshop.nl voor het maken van zeepjes.

De grootste voordelen van Siliconen zijn toch zeker wel:
Hydro fobisch – als de siliconen volledig is uitgehard wil het aan niks plakken behalve andere siliconen. Dit geeft het voordeel dat we niet elke mal in een keer moeten gieten maar kunnen verdelen over meerdere keren. Zo kunnen veel complexere mallen gemaakt worden.
Hardheid – Wij leveren van shore 15 tot en met shore 40 als je vrij harde mallen nodig hebt. Shore 15 is vergelijkbaar met stevige pudding en shore 40 is vergelijkbaar met rubber.
Anti slip – We kunnen ook afdichtringen gieten die bijvoorbeeld niet standaard te koop zijn.
Temperatuur – als het van korte duur is kunnen onze siliconen tegen 350 graden Celsius. Als de temperatuur van langere duur is kan het tot wel 250 graden.

Omdat wij een combinatie gebruiken van meerdere productietechnieken zijn wij een van de goedkoopste mallen makers van Nederland
Een Siliconen mal start vanaf 30 euro!

Plotten

Onze snijplotter is eigenlijk gewoon een computergestuurde schaar. De plotter haalt zeer hoge precisie in bijvoorbeeld vinyl. Daarnaast zijn er vele kleuren mogelijk met de keuze uit bijvoorbeeld glad, mat of glitter.

Ook is het mogelijk om speciaal vinyl uit te snijden wat op textiel bedrukt kan worden.

Wij kunnen ook full color vinyl bedrukken echter is dit niet watervast.

Stickers met hoog detail
Muurstickers tot wel 70cm per snede
Full color bedrukt vinyl maquettebouw

Lasersnijden/graveren

Tot A3 formaat kunnen wij computergestuurd snijden in MDF, Plexiglas, plastic en nog veel meer. Veel materialen tot 8mm zijn mogelijk met uitzondering van metaal.

Graveren kan ook in bijna alle materialen waaronder ook glas en leer!

Dit snijden doen we met onze 40w CO2 laser.

nl Dutch
X