Prijzen 3D printen

Is 3D printen heel duur?

Printen kan super voordelig zijn maar ook juist heel duur. Het is maar net hoe lang het printen is en waar je het voor nodig hebt. 

De regel: is het al in massaproductie en volop verkrijgbaar? Nee dan is 3D printen waarschijnlijk niet de oplossing.

Wil je bijvoorbeeld een bestaand product personaliseren met een logo o.i.d. dan wordt het al weer anders.

Een 3D printje kan al vanaf 5ct en oplopen tot wel 1500 euro op onze grootste printer.

Oplages tot 10.000 stuks zijn vaak voordeliger om door ons te laten printen.

De prijs voor een 3D print

Is afhankelijk van het 3D model, de arbeid en materiaal. In onze webshop staan vele voorbeeldproducten met een vooraf berekende prijs en wellicht kun je hier een goede inschatting uit maken. 

Wil je voor jouw project de prijs direct weten haal het 3D model dan door onze prijscalculator. Het is zelfs mogelijk om direct de bestelling te plaatsen.

Heb je nog geen 3D model neem dan zeker contact op en wij geven binnen 24 uur een prijsindicatie.

Wanneer iets 3D printen?

Als je iets wilt wat nog niet te krijgen is of wat juist op maat gemaakt is/wordt.

Zeker voor prototypes en mallen is 3D printen de oplossing. Daarnaast heeft 3D printen ook het voordeel dat het niet schadelijk is en zeer efficiënt met het milieu. Het veroorzaakt weinig afval en is volledig recyclebaar.

Daarnaast heb je met 3D printen ook het voordeel dat je tussentijds het 3D model kunt aanpassen. Bij industriële producties ben je met een kleine aanpassing al snel 50.000€ verder. Bij 3D printen is dit maar enkele euro’s. 

Daarnaast is het traject van 3D printen zoveel makkelijker. Als je al een 3D model hebt is dit een kwestie van voorbereiden, uitprinten en nabewerken. Als je nog geen 3D model hebt dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen.